De eerste exporttrein naar China passeert Ankara

Zijderoute-trein die export van Turkije naar China vervoert, legt 8.600 km af in 12 dagen De Zijderoute-trein die Turkije met China verbindt, passeerde maandag Ankara.

De eerste exporttrein naar China passeert Ankara
Editör: Turkinfo.nl
07 Aralık 2020 - 09:25
Dit nieuwe connectiviteitsproject genaamd Iron Silk Road of Central Corridor levert zijn eerste exportvracht via het spoor van Turkije naar China, een korte, veilige, economische en klimaatvriendelijke corridor tussen de Aziatische en Europese continenten.

De trein met een totale lengte van 754 meter staat op het spoor met 42 containers witgoed met daarin 1.400 in Turkije geproduceerde koelers. Verwacht wordt dat het binnen ongeveer 12 dagen China bereikt.

De Zijderoute-trein zal in de avond van 8 december 2.323 kilometer (1443 mijl) spoor in Turkije afleggen en zal zijn weg vervolgen naar China via de spoorlijn Baku-Tbilisi-Kars.

Het internationale circuit eindigt in de Chinese stad Xi'an door Georgië, Azerbeidzjan, Caspian Sea Crossing en Kazachstan te doorkruisen.

De trein zal in totaal 8.693 km (5401 mijl) afleggen, door twee continenten, twee zeeën en vijf landen.

De spoorlijn zal de transporttijd tussen China en Turkije terugbrengen van een maand tot slechts 12 dagen, terwijl de hele weg van Xian naar Praag 18 dagen in beslag zal nemen.

* Geschreven door Yunus Girgin in Ankara
©TURKINFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum