In Turkije is gestart met de pilotproductie van groene waterstof

In Turkije is gestart met de pilotproductie van groene waterstof in de eerste waterstofvallei van Turkije. Dit gebeurt in het kader van het "Zuid-Marmara Waterstof Kustvallei Project", waarbij groene waterstof wordt geproduceerd met behulp van hernieuwbare bronnen op de Enerjisa Productie Bandirma Energie Hub.

In Turkije is gestart met de pilotproductie van groene waterstof
Editör: Turkinfo.nl
21 Nisan 2023 - 21:36
Het "Zuid-Marmara Waterstof Kustvallei Project" is een Europees Unie-project met een totaal budget van 36,8 miljoen euro, waarvoor de Europese Commissie 8 miljoen euro subsidie heeft verstrekt. Het project is gestart met de deelname van Enerjisa Productie en 16 lokale en buitenlandse belanghebbenden.

Het project wordt gecoördineerd door de Zuid-Marmara Ontwikkelingsagentschap en omvat de productie en distributie van groene waterstof uit hernieuwbare bronnen op de Enerjisa Productie Bandirma Energie Hub.

De partners in het project zijn Sabanci University, Kaleseramik Canakkale Kalebodur Ceramic Industry Inc., Sisecam, Eti Mining, Turkish-German University, Linde Gas Inc., Bandirma Onyedi Eylul University, Hydrogen Peroxide Inc., Mohammed VI Polytechnic University, Alma Mater Studiorum-Universita Di Bologna, Software AG (SAG), PwC Sworn Financial Advisory Inc., TENMAK and TUBITAK.


De groene waterstof uit de eerste waterstofvallei van Turkije wordt als pilot geproduceerd op de Enerjisa Productie Bandirma Energie Hub en wordt gebruikt voor de koeling van de generator van de faciliteit.

Emre Erdogan, Vice-President of Enerjisa Production for Operations and Technical Affairs, sprak met het persbureau AA en zei dat ze de Bandirma Energie Hub in Zuid-Marmara hebben gekozen vanwege het potentieel van hernieuwbare energie en de mogelijkheid om een haven te bouwen voor export. Erdogan legde uit dat waterstof groen moet zijn en volledig moet worden geproduceerd uit hernieuwbare elektriciteit, en dat ze groene waterstof produceren zonder enige emissie door het gebruik van gezuiverd zeewater en hernieuwbare elektriciteit. herschrijven
In Turkije is de productie van groene waterstof gestart als onderdeel van het "Zuid-Marmara Waterstof Kustvallei Project". Dit project, dat een budget van 36,8 miljoen euro heeft, wordt gecoördineerd door de Zuid-Marmara Ontwikkelingsagentschap en ontvangt 8 miljoen euro subsidie van de Europese Commissie. Het doel van het project is om groene waterstof te produceren met behulp van hernieuwbare bronnen op de Enerjisa Productie Bandirma Energie Hub.

De productie en distributie van groene waterstof zal worden uitgevoerd in samenwerking met Enerjisa Productie en 16 lokale en buitenlandse belanghebbenden, waaronder Sabanci University, Kaleseramik Canakkale Kalebodur Ceramic Industry Inc., Sisecam, Eti Mining, Turkish-German University, Linde Gas Inc., Bandirma Onyedi Eylul University, Hydrogen Peroxide Inc., Mohammed VI Polytechnic University, Alma Mater Studiorum-Universita Di Bologna, Software AG (SAG), PwC Sworn Financial Advisory Inc., TENMAK en TUBITAK.

De productie van groene waterstof vindt plaats op de Enerjisa Productie Bandirma Energie Hub, waar het wordt gebruikt voor de koeling van de generator. Emre Erdogan, Vice-President van Enerjisa Production voor Operations en Technical Affairs, legde uit dat ze de Bandirma Energie Hub hebben gekozen vanwege het potentieel van hernieuwbare energie en de mogelijkheid om een haven te bouwen voor export. Hij benadrukte dat groene waterstof volledig moet worden geproduceerd uit hernieuwbare elektriciteit en dat ze dit doen door gezuiverd zeewater en hernieuwbare elektriciteit te gebruiken, zonder enige emissie. Dit is de eerste waterstofvallei van Turkije en een belangrijke stap in de ontwikkeling van groene energie in het land.
©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum