Reklam
Reklam

Terreur aanslag op Ataturk luchthaven Istanbul

Berichten van medeleven van Europese leiders blijft binnenkomen.

Terreur aanslag op Ataturk luchthaven Istanbul
Editör: Turkinfo.nl
30 Haziran 2016 - 06:19
Reklam

Berichten van medeleven van Europese leiders voor de aanslagen op de luchthaven van Istanbul blijven binnenkomen.



De Griekse premier Aleksis Çipras heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan telefonisch benaderd en zijn betreuringen geuit voor het gebeuren in Istanbul. Çipras, dat een boodschap van solidariteit heeft gegeven, gaf verder het belanf van internationale samenwerking aan om de vrede en stabiliteit in de regio te waarborgen.



Ook de Griekse president veroordeelde de aanslagen. De presidentiele secretaris-generaal Yorgos Gennimatas belde de Turkse ambassadeur van Athene, Kerim Uras, en gaf het bericht dat hij Erdoğan moest informeren over de sterke veroordeling van de aanslagen door Pavlopulos en dat de Griekse bevolking achter Turkije staat in deze moeilijke tijden.



De Nederlandse premier Mark Rutte heeft een bericht van medeleven gestuurd naar de Turkse premier Binali Yıldırım. Rutte gaf in zijn berichtgeving over de wrede aanslagen het volgende aan:

“Voorzitter van de Europese Unie Donald Tusk heeft tijdens de EU vergadering namens alle leden de steun van medeleven geuit. Ik wilde nog langs deze weg mijn persoonlijke medeleven doorgeven. Ik wens de nabestaanden veel sterkte in deze moeilijke tijden.”



Ook Koning Willem Alexander en Koningin Maxima hebben hun steunbetuigingen geuit. Daarnaast zijn in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam de vlaggen bij de stadhuizen halfstok gehangen, soms zelfs gepaard met de Turkse vlag.



Naast deze leiders hebben ook vele andere leiders hun medeleven en steunbetuigingen aan Turkije gegeven.

 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum