EU bewoners visumvrij naar Turkije

Inwoners van alle EU lidstaten kunnen dadelijk visum vrij naar Turkije reizen als het mogelijk gemaakt wordt dat de Turken ook zonder visum kunnen afreizen naar de EU landen. Hiermee komt Turkije steeds dichterbij bij het voldoen aan de voorwaarden die de EU Turkije gesteld heeft.

EU bewoners visumvrij naar Turkije
Editör: Turkinfo.nl
04 Mayıs 2016 - 06:20

Op dit moment kunnen bewoners van een groot aantal EU lidstaten visumvrij reizen naar Turkije, 11 landen, die lid zijn van de EU, hebben nog wel een visum nodig. Tot deze 11 landen behoort ook Cyprus, het Griekse deel. Turkije geeft duidelijk aan dat de vrijstelling niet betekent dat Turkije hiermee ook Cyprus erkent.



Turkije heeft tot medio juni de tijd om aan alle 72 voorwaarden te voldoen voor het mogelijk worden om tot de EU te treden. De verwachting is dat de Europese Commissie woensdag gaat beslissen of de Turken eind juni visumvrij mogen afreizen naar de EU landen als Turkije dan aan alle voorwaarden voldoet. Wel is de kanttekenig dat enkel visumvrij door de Turken afgereisd mag worden als ze in het bezit zijn van een biometrisch paspoort. Hier zullen de lidstaten van het Europees Parlement nog wel hun akkoord op moeten geven.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum