Hoeveel mensen met een migratieachtergrond wonen in Nederland?
Op 1 oktober 2020 woonden 4 283 029 personen met een migratieachtergrond in Nederland. Dat komt neer op 24,5 procent van de Nederlandse bevolking
Yayınlanma :
12.11.2020 07:18
Güncelleme :
12.11.2020 07:18


Eerste en tweede generatie
Op 1 oktober 2020 woonden 4 283 029 personen met een migratieachtergrond in Nederland. Dat komt neer op 24,5 procent van de Nederlandse bevolking. Van de totale Nederlandse bevolking heeft 10,6 procent een westerse migratieachtergrond en 13,9 procent een niet-westerse migratieachtergrond. Van de personen met een migratieachtergrond is 46,3 procent in Nederland geboren en behoort daarmee tot de tweede generatie.
Meest voorkomende migratieachtergrond
Op 1 oktober 2020 heeft het grootste aantal mensen met een migratieachtergrond hun herkomst in Turkije: 420 462 personen. Van deze personen is 52,7 procent in Nederland geboren, de zogenaamde tweede generatie. Ook heeft een grote groep inwoners van Nederland hun herkomst liggen in Marokko, Suriname, Indonesië, Duitsland of Polen.
Migratieachtergrond per gemeente
In heel Nederland had 24,2 procent van de bevolking op 1 januari 2020 een migratieachtergrond, maar in grote steden was dat aandeel hoger. Binnen de vier grote steden gezamenlijk had 51,8 procent een migratieachtergrond. In Amsterdam was het aandeel inwoners met een migratieachtergrond 55,6 procent. In 's Gravenhage, Rotterdam en Utrecht was dat respectievelijk 55,6, 52,3 en 36,1 procent. Personen met een niet-westerse migratieachtergrond wonen vooral in (de buurt van) de vier grote steden. In de grensgebieden wonen relatief meer mensen met een westerse migratieachtergrond.
CBS
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: